Hatha Yoga

“Ha” staat voor zon en “tha” voor maan. Het ene kan niet zonder het ander.

Hatha yoga helpt je om eenheid te ervaren tussen 2 uitersten, om tegenpolen te verenigen, om balans te ervaren tussen lichaam en geest, denken en voelen, tussen jezelf en de ander.

Iedere les bestaat uit pranayama (ademhalingsoefeningen), asana’s (yogahoudingen) en savasana (relaxatie).

Iedere les is anders, de houdingen worden meestal los van elkaar beoefend met veel aandacht voor het lichaamsbewustzijn.

Elke houding kan aangepast worden aan jouw niveau. Je wordt je bewuster van je eigen lichaam, je adem, je zintuigen, je gedachten.

Hierdoor ga je je meer thuisvoelen, niet alleen in je lichaam maar ook in je hoofd.

Deze klas is erg geschikt voor beginners, bij herstel na blessures of als je het gewoon rustig aan wil doen.
Vinyasa Yoga

Vinyasa is een dynamische, actieve vorm van yoga waarbij we ademhaling en beweging synchroniseren. Iedere les bestaat uit een creatieve flow van yogahoudingen.

Anders dan de vaste serie van Ashtanga is elke Vinyasa les anders. Het is steeds een ontdekking.

Er is ruimte voor specifieke aandachtspunten (vb. heupopeners, core stabiliteit, …) Alles is mogelijk waardoor je zelf nieuwe mogelijkheden en nieuwe grenzen kan ontdekken.

Je weet nooit wat je kan verwachten waardoor je je leert concentreren, leert volgen en aanvaarden. Vinyasa is dynamisch en leuk.

Je zal spieren ontdekken waarvan je niet wist dat je ze had. Je lichaam wordt sterker, het maakt je soepeler, terwijl het evenwicht brengt en je geest helpt te ontspannen.

In mijn vinyasa lessen, passen ik het principe van Vinyasa Krama toe of het perfect verbinden van asana’s (houdingen) in een reeks waardoor het meditatie in beweging wordt.

De asana’s worden opgesplitst in vloeiende bewegingen zodat je op perfecte wijze in de houdingen kan komen.Er zijn lessen voor elk niveau, van beginners tot gevorderd.
Restorative Yoga

Restorative yoga werkt op diepere niveaus, het brengt lichaam, geest en spirit (terug) in balans.

Het is een therapeutische yoga beoefening die met zijn ondersteunende poses een diepe ontspanning brengt voor het lichaam.

Met de hulp van props zoals dekens, kussens, blokken en banden kunnen we ons lichaam in een comfortabele, ontspannen houding brengen.

Poses worden ongeveer 5-10 minuten aangehouden. In volle ontspanning is er geen beweging, geen moeite en wordt de geest stil. Restorative yoga helpt voor onze spijsvertering, chronische stress, vermoeidheid, en hoge bloeddruk.

Regelmatige beoefening brengt lichaam, geest en spirit in een ontspannen staat van zijn.
Hot Yoga

In deze les bouw je bewustzijn van je kern (core), kracht en uithoudingsvermogen op door zorgvuldige gekozen asana (yogahoudingen) sequenties.

Deze les zal je meer bewust maken van het belang van je core, het fysische en virtuele centrum voor balans en kracht.

Er gaat aandacht naar het veilig en correct opbouwen van de houdingen en naar een bewuste ademhaling gedurende de hele les.

De les is geschikt voor alle niveaus en voor wie start met yoga. Er worden opties aangeboden om houdingen uitdagender te maken.

Door deze les zal je meer kracht ontwikkelen en balans vinden, zowel op en van de mat.
Kinder Yoga

Ervaar je als ouder het snelle tempo van de maatschappij waarin we moeten meedraaien?

Kinderen voelen het ook en kunnen dit uiten op verschillende manieren:

  • Hevig gedrag of juist een beetje teruggetrokken
  • Faalangst
  • Buikpijn zonder medische oorzaak
  • ’s Avonds moeilijk in slaap kunnen vallen

Kinderyoga kan je kind helpen om terug wat meer evenwicht te vinden. Aan de hand van een thema worden verschillende lichaamsbewegingen uitgevoerd.

Deze houdingen bevorderen het lichaamsbewustzijn en de lichaamscoördinatie.Door regelmatig te oefenen ontwikkelt je kind kracht en lenigheid.

Je kind wordt zich ook meer bewust van wat het kan en wat nog moeilijk is voor hem.

Goed ademen is van levensbelang! Daarom komen er in elke kinderyogales ademspelletjes aan bod.

Na een tijdje kan je kind dat zelf toepassen in zijn alledaagse leven wanneer het voelt dat het rust nodig heeft.

Een les wordt altijd afgesloten met een ontspanningsmoment. Dat kan via een visualisatie oefening zijn.

Kinderyoga is kortom bewegen, ontspannen, ademen, concentreren en genieten.
Yin Yoga

Yin Yoga bestaat uit een reeks grondoefeningen die 3 tot 5 minuten aangehouden worden.

Deze vorm stimuleert bindweefsel, ligamenten en kraakbeen, belangrijk om de maximale bewegingsvrijheid in gewrichten te behouden.

Yin yoga geeft je de tijd om elk aspect van je lichaam te voelen. In het moment zijn, in je lichaam, in de ruimte en in je gevoel.

Het effect van yin yogahoudingen is een soepeler, energetisch stabiel en sterker lichaam.

Dit kan je niet bereiken met de meer actieve, yang yogastijlen die de spieren versterken en verlengen.

Het biedt een perfecte aanvulling bij de yang stijlen, het stimuleert meridianen en organen en bereidt de geest voor op meditatie

De lessen zijn voor elk niveau toegankelijk.
Yin Yang Yoga

Alles bestaat uit yin en yang. Yin slaat op de maanenergie, de vrouwelijke energie, rust, het intuïtieve.

Yang slaat op de zonne-energie, de mannelijke energie, actie, dynamiek. In onze drukke Westerse maatschappij waar iedereen

zich haast van het een naar het ander en geleefd wordt door zijn agenda, overheerst de yang energie. Veel mensen voelen dan ook dat hun lichaam niet meer in evenwicht is.

We zijn continu gejaagd, leven meer in ons hoofd. Met yin en yang yoga proberen we beide energieën in balans te brengen.

De les start met een aantal rustige yinhoudingen die werken op een diepe stretch. Daarna gaan we over naar een yang flow waarbij we de energie in ons lichaam activeren en sluiten terug af met yin en een heerlijk ontspannende savasana.